Rots en Water training – Weerbaarheidstraining voor jou!

Hoe weerbaar ben jij?

KEN JIJ JE ‘STERKE IK’ AL? – DE ROTSHOUDING

‘Weerbaar zijn’ betekent net zoiets als voor jezelf op durven komen. Voor jezelf op durven komen als het moeilijk wordt. Als je gepest wordt op school bijvoorbeeld. Of als iemand wil dat je iets gaat doen wat niet goed voelt. Als je weerbaar bent, ben je ontspannen en neem je de tijd om na te denken over je volgende actie. Wat voelt goed? Wat past bij jou? Wij, Luce en Dyana, helpen je graag om weerbaar(der) te worden! Wij gaan samen met jou – en met hulp van je ouders –  op zoek naar je ‘sterke ik’. Want iedereen heeft een ‘sterke ik’. En die ‘sterke ik’ mag gezien worden! In de training staat de Rotshouding voor de ‘sterke ik’.

Hoe sociaal ben jij?

KEN JIJ JE ‘FLEXIBELE IK’ AL? – DE WATERHOUDING

‘Sociaal zijn’ betekent net zoiets als denken om de gevoelens van de ander. Respect hebben voor elkaars kwaliteiten en grenzen. Misschien vind je het juist moeilijk op school omdat je ‘sterke ik’ te sterk is geworden? Word je snel boos terwijl je eigenlijk graag vrienden zou willen maken? Zit je vast in ‘stoer’ gedrag, terwijl je graag zou willen vertellen over wat je echt dwars zit? Ook dan helpen wij je graag! We leren je om te ontspannen en de tijd te nemen om na te denken over je volgende actie. Wat voelt goed? Wat past bij jou en welke samenwerking wil je met de ander? In de training staat de Waterhouding voor de ‘flexibele ik’.

Als je geleerd hebt om de Rots- en Waterhoudingen afwisselend te gebruiken, passend bij de situatie, dan ben je in balans. Dan kun je voor jezelf opkomen, kunnen je vrienden op je steunen en kun je open staan voor nieuwe samenwerkingen en vriendschappen.

 

 

Rots en Water logo 1

R&W logo Gadaku

 

 

 

 

 

 

 

REDT